De Preter Teurfs & Partners

De meeste immokantoren bieden enkel de diensten verkoop & verhuur aan. De Preter Teurfs & Partners echter is daarnaast ook beëdigd schatter, landmeter en rentmeester. Bovendien zorgen wij zelf voor uw energieprestatiecertificaat bij verkoop of verhuur.

 

De Preter Teurfs & Partners volgt van zeer dichtbij de dagelijkse bewegingen op de vastgoedmarkt, ... alle prijstechnische, juridische, fiscale en stedenbouwkundige aspecten.

 

Wat doet De Preter Teurfs & Partners concreet voor de verkoper ? Alles !! Inderdaad, of toch bijna ...:

 

Het schatten van de waarde van het onroerend goed op basis van ervaring, statistieken en vergelijkingspunten
Het beantwoorden van fiscale vragen omtrent de recuperatie van registratierechten, meerwaardenbelasting bij verkoop binnen de 8 jaar, …
De opmaak en het bespreken met de verkoper van een marketingplan - niet alleen de lokale pers speelt hier een rol, maar meer en meer gespecialiseerde vastgoedwebsites.
Het plaatsen van een goed zichtbaar tuinbord.
Het verspreiden van het onroerend goed bij de 2 andere vastgoedkantoren in het netwerk.
De aanvraag van de kadastrale legger en het OVAM-bodemattest.
De aanvraag van de stedenbouwkundige toestand bij de gemeente – het is belangrijk een duidelijk zicht te krijgen op de stedenbouwkundige beperkingen en mogelijkheden van het vastgoed naar de potentiële koper toe.
De navraag bij het hypotheekkantoor van zaken zoals hypothecaire staat, erfdienstbaarheden die het onroerend goed bezwaren, identiteit van de houders van zakelijke rechten, het feit of er een bewarend beslag overgeschreven is, …
Het opstarten van de procedure tot het bekomen van een keuringsattest van elektrische installaties die dateren van vóór 1 oktober 1981
De opmaak van de aankoopbelofte wanneer een geïnteresseerde de woning wil aankopen. De eigenaar kan dan vrij beslissen al dan niet op het bod in te gaan en ondertussen kan De Preter Teurfs & Partners de kredietwaardigheid van de potentiële koper natrekken.
De opmaak van de onderhandse verkoopovereenkomst
De controle van de ontwerp-notariële akte
De Preter Teurfs & Partners begeleidt de verkoper tot bij de notaris: onze taak is pas afgerond als de notariële akte ondertekend is.

1 commentaar

boguslaw gibczynski - 4 maanden geleden

Adres:
Eugeen Woutersstraat 59, 2220 Heist-op-den-Berg, België
Tel:015 33 05 01
Openingsuren:
Maandag: 10u00 - 12u30   --   14u - 18u Dinsdag: 10u00 - 12u30   --   14u - 18u Woensdag: 10u00 - 12u30   --   15u - 18u Donderdag: 10u00 - 12u.30 -- volgens afspraak Vrijdag: volgens afspraak Zaterdag: volgens afspraak